12828
Book
In basket
Bez glutenu, pszenicy i nabiału : kuchnia domowa / Antoinette Savill ; tłumaczenie Katarzyna Skawran. - Wydanie czwarte. - Warszawa : RM, copyright 2022. - 192 strony, [30] stron tablic : ilustracje, fotografie ; 24 cm.
Nietolerancje pokarmowe nie muszą oznaczać konieczności zrezygnowania z różnorodnej i smacznej kuchni!
Jeśli trzeba przejść na dietę bezglutenową i bezmleczną, przygotowywanie posiłków staje się nie lada wyzwaniem. Trzeba gotować dla całej rodziny i dodatkowo przyrządzać niewielkie porcje niealergizującego jedzenia dla jednej osoby. Pomyśl - znacznie łatwiej jest gotować to, co będzie smakowało wszystkim domownikom! Nie martw się, jeśli nie masz wprawy ani bogatego repertuaru dań. W tej książce znajdziesz pomysłowe i nowoczesne przepisy na najróżniejsze potrawy z kuchni całego świata. Z łatwością urozmaicisz nimi swój codzienny jadłospis. Może w letni dzień masz ochotę na zieloną minestrę? A w zimowy wieczór postawisz na stole dymiący półmisek zapiekanki makaronowej z aromatycznym sosem serowym? To nieprawda, że desery nie są dla alergików. Wypróbuj receptury na lukrowane babeczki, czekoladowo-malinowe muffinki czy profiterolki w czekoladzie z lodowym nadzieniem i wiele innych pysznych słodkości.
Przepisy dla milionów ludzi cierpiących z powodu nadwrażliwości na produkty pszenne i mleczne. [Opis pochodzi od wydawcy].
Availability:
Wypożyczalnia Gidle
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: Learn to Cook Wheat, Gluten and Dairy Free
Bibliography, etc. note
Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again