12828
Książka
W koszyku
Polskie superfoods / Agata Lewandowska. - Wydanie drugie. - Warszawa : Wydawnictwo RM, 2021. - 238, [2] strony : fotografie, ilustracje ; 24 cm.
Jagody goi, nasiona chia, amarantus, sok noni – brzmi egzotycznie, prawda? Natka pietruszki, cebula, czereśnie, jeżyny – brzmi wyjątkowo… swojsko. Wszystkie wymienione produkty zalicza się do superfoods, czyli tak zwanej superżywności, którą stanowią artykuły o wyjątkowym bogactwie dobroczynnych składników odżywczych. Mało kto wie, że jagody goi z powodzeniem można zastąpić żurawiną, a nasiona chia siemieniem lnianym. W polskich sadach, na polach i w ogrodach jest pełno produktów, które mogą konkurować z zagranicznymi superfoods. Dzięki tej książce dowiesz się, jak wzbogacać swoją dietę o cenne składniki, korzystając z łatwo dostępnych, sezonowych, krajowych produktów, w tym warzyw, owoców, ziół, zbóż, orzechów i nasion. Poznasz wartość odżywczą poszczególnych superfoods i ich prozdrowotne składniki. Zdobędziesz wiedzę, w jakich stanach i chorobach pomagają.
Status dostępności:
Filia Pławno
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 64 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tyt. okł.: Owoce i warzywa pełne mocy : polskie superfoods
Uwaga ogólna
Na stronie redakcyjnej wyłącznie data copyright pierwszego wydania, prawidłowa na podstawie strony internetowej wydawcy: 2024.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej